srssersssdgimvssmicdsd

pas2018_2
pas2018_6
pas2018_5
pas2018_6
pas2018_5
pas2018_5
pas2018_4
pas2018_3
pas2018_2
pas2018_2
pas2018_1
previous arrow
next arrow

srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

Občinsko prvenstvo v odbojki

V sredo, 16. 11. 2022, je potekalo občinsko prvenstvo v odbojki za dijake. Največ odbojkarskega znanja so pokazali dijaki gimnazije, ki so premagali oba tekmeca. Drugo mesto so osvojili dijaki ŠSGO, tretje mesto pa dijaki ERŠ.

Za prikazano igro in športno obnašanje se zahvaljujem vsem igralcem ter vodjem ekip. Polne tribune v športni dvorani ŠC so dajale dodatno vzpodbudo nastopajočim, kar si želimo tudi v prihodnje.

Janez Nahtigal, organizator

 

Preberi več

Strateški dokument na področju prožnih oblik učenja

VIZ Šolski center Velenje, Šola za strojništvo, geotehniko in okolje je kot dodatek letnega delovnega načrta za šolsko leto 2022/23 sprejel naslednji

Strateški dokument na področju prožnih oblik učenja

Spletišče Franček tako zaradi svoje vsebinske zasnove, ki omogoča večrazsežnostni pogled na izbrano geslo, kot zaradi prilagojenosti osnovno- in srednješolskemu naslovniku odpira številne nove možnosti neposredne uporabe pri pouku slovenščine,[1] ki jih dosedanji elektronski viri v slovenskem prostoru niso ponujali. Na besedo namreč ne gleda le s stališča pomena in oblike v slovenskem knjižnem jeziku, temveč se s predvidenimi položaji, v katerih jo uporabljamo, dotika tudi okoliščin oz. funkcije besede v njih, hkrati pa jo ob primerjavi z narečno rabo ter ob možnostih raziskovanja njenega izvora postavlja v širše prostorske in časovne jezikovne razsežnosti.

Strateški dokument na področju prožnih oblik učenja

Preberi več

Obvestilo o strokovni ekskurziji

Dijaki 3. S-, 3. GT-, 1. ASPT-, 1. PT-, 2. ASPT-, 2. GTD- in 4. OVT- razreda boste v sredo, 23. 11. 2022, obiskali Fakulteto za tehnologijo polimerov v Slovenj Gradcu, kjer se boste v okviru delavnic seznanili z izdelavo in predelavo umetnih mas ter s tehnološkimi in fizikalnimi preizkusi gradiv.
Odhod avtobusa bo izpred glavne avtobusne postaje v Velenju, ob 8.00.
Povratek v Velenje bo okoli 13.00 ure.

Preberi več

Tekmovanje v znanju zgodovine

Spoštovani dijaki!
Imate radi zgodovino? Bi se želeli udeležiti tekmovanja v znanju zgodovine?

Če ste na zgornji vprašanji odgovori z da, se nam pridružite! Tema letošnjega tekmovanja je Gospodarski in kulturni razvoj Slovencev v prvi jugoslovanski državi “. Šolsko tekmovanje bo 26. januarja 2023, državno tekmovanje pa 18. marca 2023 v Kranju.

Preberi več

Zbiralna akcija oblačil

Ker je veliko oblačil iz dijaške trgovine Modno podstrešje dobilo nove lastnike, vas ponovno prosimo za sodelovanje. 😊

Zbiralna akcija oblačil bo potekala od 25.10. 2022 do 28.10. 2022.

Oblačila lahko pustite pred dijaško trgovino MODNO PODSTREŠJE (pri vhodu v B stavbo).

Hvala!

Preberi več

Obisk Fakultete za tehnologijo polimerov

V sredo, 23. 11. 2022, smo se dijaki 3. S-, 3. GT-, 1. ASPT-, 1. PT-, 2. ASPT-, 2. GTD- in 4. OVT-razreda odpravili na zanimivo strokovno ekskurzijo, in sicer ogled Fakultete za tehnologijo polimerov v Slovenj Gradcu. Na fakulteti so nas seznanili s tem, kaj so polimeri in zakaj je naš svet danes z njimi tako onesnažen. Zavedajo se, da je plastika prihodnost našega sveta, zato je ena njihovih misij narediti popolnoma okolju prijazno plastiko. Stojijo za motom »Dobra plastika ni znanstvena fantastika.«, imajo pa tudi svoj slogan »Soustvarjamo prihodnost.«. V fakulteti se nahajajo zelo drage naprave, s pomočjo katerih razvijajo nove vrste polimerov, testirajo iz njih narejene izdelke, odpravljajo njihove težave itd. Celotna izkušnja je bila zanimiva in poučna, saj lahko takšne tehnologije spremenijo naš planet na bolje.

Aljaž Gajšek, 1. ASPT

 

Preberi več

V službi domovine, prireditev Slovenske vojske

V petek, 11. 11. 2022, smo se z dijaki 2. letnikov SPI, 3. in zaključnih letnikov SSI in PTI z vlakom odpeljali v Celje na prireditev Slovenske vojske »V službi domovine«.
Tam so nam predstavili pomen Slovenske vojske, številne poklice v vojski, možnosti vključitve v različne tabore, možnosti štipendiranja …  Ogledali smo si opremo, oborožitev, demonstracije vojaških veščin in dinamične predstavitve.
Dijaki so se lahko preizkusili na športnem poligonu, streljanju s puško, vožnji z oklepniki … Vojaki so jim z veseljem predstavili opremo, ki so jo imeli na stojnicah in jim odgovorili na mnoga vprašanja.
Za konec so prikazali reševanje ranjenca s pomočjo helikopterja.
Dopoldan je bil zelo zanimiv, pester, poučen … Verjamem, da so dijaki začutili utrip Slovenske vojske.

Maja Radšel

 

Preberi več

ESOTECH d.d. – prosta delovna mesta in možnost zaposlitve

ESOTECH, d.d. je projektno organizirano inženirsko podjetje usmerjeno v razvoj in implementacijo znanj/tehnologij na področjih energetike in ekologije. Že vrsto let uspešno izvajamo projekte obnove in novogradnje na področju termoenergetike, hidroenergetike, daljinske energetike, distribucije električne energije in tehnoloških sistemov v industriji ter projekte na področju čiščenja emisij v ozračje, čiščenja komunalnih odpadnih voda, čiščenja industrijskih odpadnih voda, priprave vode za procese v energetiki, priprave pitne vode ter ravnanja z odpadki.

Preberi več

Obvestilo o prvi aktivnosti v okviru aktivnega državljanstva za dijake 3. S, 3. GT, 2. VMHT, 2. VOKO, 2. VSTM, 2. MHT, 2. ISI in 2. GR ter obvestilo o interesni dejavnosti za dijake 4. S, 4. GT, 2. PT, 2. ASPT in 2. GTD

Prva aktivnost, ki jo bomo izvedli v tem šolskem letu v okviru aktivnega državljanstva, bo v petek, 11. 11. 2022. Odšli bomo v Celje na prireditev Slovenske vojske, V službi domovine. Za nas bodo organizirali predavanje, predstavili nam bodo poklice v SV, opremo in oborožitev, demonstrirali nam bodo vojaške veščine in pripravili dinamične predstavitve.

Dobimo se ob 7.25 na Železniški postaji v Velenju. Bodite točni, vlak nas ne bo čakal …

Iz Celja bomo odšli ob 14.02, v Velenju bomo ob 15.06. Vsi, ki imate mesečno/letno vozovnico, jo imejte s seboj. Za vse ostale je cena prevoza 3,40 € (strošek boste poravnali po položnici).
Dijaki se lahko naročite na malico (lunch paket) do četrtka, 10. 11. 2022, do 10.00.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660