srssersssdgimvssmicdsd
srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

ŠPORTNI DAN – ATLETSKI ČETVEROBOJ za dijake srednjega poklicnega izobraževanja

Športni dan bo v sredo, 18. 5. 2022, na atletskem stadionu v Velenju. Program aktivnosti: atletski četveroboj ( 60 m., 600 m., skok v daljino in suvanje krogle). Zbor bo ob 8.00 pred atletskim stadionom, kjer bo razdelitev malic, 8.15 začetek ogrevanja in 8.30 začetek tekmovanja. Dijaki potrebujete športno opremo. Preoblečete se na tribunah atletskega stadiona.

Preberi več

Predstavitev ŠSGO na 27. srečanju strojnih šol v Ravnah na Koroškem

V petek, 6. 5. 2022, smo izbrani dijaki skupaj z mentorji predstavljali ŠSGO na srečanju v Ravnah na Koroškem. Udeležili smo se ga dijaki iz programa Strojni tehnik, Inštalater strojnih inštalacij ter Avtoserviser. Dijaki vseh programov so na srečanju šolo zastopali s svojimi nalogami, ki smo jih predstavili drugim šolam. Na srečanju je potekalo tudi tekmovanje v košarki, ki so ga prav tako zastopali štirje dijaki naše šole.

Preberi več

Eno zlato in tri srebrna priznanja na državnem tekmovanju v znanju matematike za dijake poklicnih programov

Šolskega tekmovanja v znanju matematike, ki je potekalo tretji četrtek v mesecu marcu, 17. 3. 2022, se je udeležilo 60 dijakov srednjega strokovnega (SSI), poklicno-tehničnega (PTI) in srednjega poklicnega izobraževanja (SPI). Reševali so naloge Mednarodnega matematičnega kenguruja. Bronasto priznanje je osvojilo 21 dijakov.

Preberi več

Priprave na maturo v Pacugu

Dijaki zaključnih letnikov SSI in PTI, ki obiskujemo ŠSD in ŠSGO, smo se 20. 4. odpravili proti morju na priprave na maturo, in sicer v majhno naselje Pacug blizu Pirana. Tri dni smo zavzeto utrjevali snov, ki jo bomo morali znati na maturi.

Ko smo prispeli, smo se najprej nastanili v hiškah ob morju. Nato smo si morali najprej ogledati našo plažo, na kateri smo, kadar seveda ni deževalo, preživeli največ našega prostega časa.

Preberi več

Medonosne rastline zasadili v visoke grede

V okviru projekta Epas so dijaki pod vodstvom mentorice Vlasta Čukur zasadili medonosne rastline v visoke grede in tako lepo uredili okolico Šolskega centra Velenje. Grede so dijaki sestavili, jih zaščitili pred vremenskimi razmerami in napolnili z naravnimi materiali, kot so veje, listje, slama in zemlja.

Preberi več

Mnogoboj družabnosti

Zadnji delovni dan pred prvomajskimi počitnicami smo na Šolskem centru Velenje po dveletnem premoru organizirali tradicionalni Mnogoboj družabnosti na katerem so sodelovali dijaki vseh srednjih šol ŠC Velenje. Skupaj so v mešanih ekipah sodelovali pri nalogah, ki so jih morali opraviti na osmih kontrolnih točkah po Velenju. Na vsaki kontrolni točki so po opravljeni nalogi žrebali naključno besedo iz katerih so morali do konca poti sestaviti zgodbo.

Dogodek smo zaključili na prireditvenem prostoru Vista, kjer so se z glasbenimi točkami predstavili dijaki vseh srednjih šol Šolskega centra Velenje. Tekmovalne ekipe so prebrale svoje zgodbe in ekipa, ki je za svojo zgodbo prejela najglasnejši aplavz je prejela pokal Mnogoboja družabnosti.

Preberi več

Obvestilo o strokovni ekskurziji v podjetje BSH

V sredo, 4. maja 2022, bodo dijaki  3.MHT-oddelka odšli  na ogled podjetja BSH v Nazarje. Odhod bo ob 9.30 s parkirišča pred šolo, vrnitev v Velenje pa predvidoma ob 13.30.

Dijaki gredo na malico ob 9.00.

Spremljevalca:
Andrej Vasle
Vladimir Seitl

Preberi več

Nemška bralna značka EPI-Lesepreis 2021/22

V petek, 18. marca 2022, je potekalo tekmovanje iz nemške bralne značke EPI-Lesepreis 2021/22.
Maks Mastnak in Adriana Polovšak iz 3. OVT sta dosegla srebrno priznanje.

Čestitke in veliko bralnih podvigov tudi naprej!

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660