srssersssdgimvssmicdsd

IMG_4129 (Custom)
pas3332
pas3331
555
IMG_4107 (Custom)
IMG_4165 (2).JPG (Custom)
pas333
pas3333
pasicarobotika1
pasica_998
ovt_200
ovt_201
ovt_202
pas_2015_1
rud_12-1024x187
rud_15
previous arrow
next arrow

Šolska prehrana

KRATKA NAVODILA ZA ŠOLSKE MALICE NA ŠOLSKEM CENTRU VELENJE

  • PREDPLAČNIŠKI SISTEM: na računu morate imeti vsaj toliko denarja, kot znaša vaša subvencija za malice. V kolikor imate 100% subvencijo, ni potrebno imeti denarja na računu.
  • Dokler ne dobimo iz Centra za socialno delo podatkov o vaši subvenciji, ste polni plačnik. Po prejemu podatka o subvenciji, bomo stanje poračunali za nazaj.
  • Do malice dostopate preko spletne aplikacije http://malice.scv.si .
  • Če niste oddali prijavnice za malico, to storite čim prej. Dokler tega podatka nimamo, se ne morate vpisati v spletno aplikacijo in tudi ne morete malicati.
  • Podatke, kam morate nakazati denar (TRR in sklic), vsem novincem pošljemo v začetku avgusta v obliki vzorčne položnice, drugače pa jih najdete v spletni aplikaciji pod zavihkom Moj profil.
  • Ko plačate položnico na banki, traja do tri dni, da je denar viden v aplikaciji.
  • V kolikor nimate gesla, pojdite v tajništvo svoje šole.
  • V kolikor vam kartica ne deluje ali ste jo pozabili doma, se prijavite v spletno aplikacijo in si zapišite PIN številko. Na odjemnem mestu jo vpišete in sistem vas bo zaznal.
  • PIN številka se spreminja vsak dan, zato vaša včerajšnja številka ne bo delujoča.
  • V kolikor so kakšne težave ali napake, pišite na malice@scv.si.

Do subvencije malice so upravičeni dijaki, ki so prijavljeni na malico in se redno izobražujejo. Dijakom, ki so nameščeni v rejniško družino, pripada pravica do brezplačne malice.

Starši vložijo vlogo za subvencijo malice in subvencijo kosila pri Centru za socialno delo samo v primeru, če družina dijaka na dan 1. 9. ne razpolaga z veljavno odločbo o otroškem dodatku ali državni štipendiji. Če družina nima veljavne odločbe o otroškem dodatku ali državni štipendiji na dan 1. 9., ker se ji bo npr. odločba iztekla 31. 8. ali ker otroškega dodatka ali državne štipendije sploh niso uveljavljali, svetujemo, da starši od 1. avgusta dalje vložijo vlogo za otroški dodatek/državno štipendijo. 

Če teh dveh pravic ne želi uveljavljati ali do teh pravic ni upravičena, želi pa uveljavljati subvencijo prehrane z začetkom šolskega leta, mora v mesecu avgustu vložiti posebno vlogo za subvencijo malice pri pristojnem Centru za socialno delo.

Center za socialno delo bo uvrstitev v dohodkovni razred v teh primerih, ugotovil na način, kot velja za pravico do otroškega dodatka, subvencija pa se prizna z začetkom šolskega leta oziroma v primeru vloge, vložene po 1. 9., z dnem vložitve vloge za subvencijo prehrane.

Šole bodo upoštevale uvrstitev v dohodkovni razred v odločbi o otroškem dodatku, državni štipendiji ali vlogi za subvencionirano malico, na podlagi izmenjave podatkov preko sistema Centralne evidence udeležencev vzgoje in izobraževanja (CEUVIZ) in ustrezno znižale višino cene za malico. Ker šolam podatki o višini subvencij danes še niso znani (iz prakse vemo, da v avgustu centri ne uspejo obdelati vseh vlog in tako tudi še 1. 9. nimamo podatka o višini subvencije), so vsi novi dijaki polni plačniki malice. Takoj, ko Centri za socialno delo v enotni sistem vnesejo podatke o višini subvencije, smo šole o tem obveščene in v primeru preplačila opravimo poračun. Pri dijakih, ki bodo upravičeni do polne subvencije malice, denar vrnemo na TRR, ki nam ga dijak posreduje na izpolnjenem obrazcu, pri ostalih subvencijah (40% ali 70%), pa se stanje dobroimetja na kartici ustrezno poveča.

Poenostavljeno: da bo vaš otrok 1. 9. 2022 lahko malical, morate na ŠCV najpozneje do 28. 8. 2022, nakazati npr. 27,30 za 10 malic (oziroma večkratnik cene malice, ki je 2,73), po prejemu podatkov o subvencijah, pa boste malico plačevali po naslednjih cenah:

– nad 64 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji, subvencija ne pripada, kar pomeni, da stane malica 2,73 € in nakažete npr. 20 x 2,73 = 54,60 €;

– nad 53 do 64 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji, pripada subvencija malice v višini 40 % cene malice, kar pomeni, da stane malica 1,64 € in nakažete npr. 20 x 1,64= 32,80  €;  

– nad 42 do 53 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji, pripada subvencija malice v višini 70 % cene malice, kar pomeni, da stane malica 0,82 € in nakažete npr. 20 x 0,82 = 16,40 €;

– do 42 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji, pripada polna subvencija malice oz. brezplačna     malica in vam ni potrebno plačati ničesar.    

 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660