srssersssdgimvssmicdsd

Tekmovanje Videl, premislil, odklenil

V šolskem letu 2019/2020 smo se dijaki 3. letnika strojne šole Jan Virbnik, Matic Bajsič, Matic Zaluberšek, Rok Hudovernik in Tim Lan Potočnik ter mentorja g. Marko Rutnik in ga. Martina Ravnak prijavili na tekmovanje Videl, premislil, odklenil, ki ga je organizirala Hiša Eksperimentov.Ker je bilo to tekmovanje za našo šolo nekaj novega, nismo vedeli, kako začeti, zato smo se za pomoč obrnili na gimnazijo Želimlje in Gimnazijo Nova Gorica. Z mentorjema smo se skupaj odpravili na študijsko ekskurzijo v iskanju novega znanja in idej za izdelavo fizikalnega sefa.
Najprej so nas sprejeli na gimnaziji v Želimljah, kjer nam je profesor fizike pokazal in opisal njihove tekmovalne sefe iz prejšnjih let.
Po končani predstavitvi in kratkemu obedu smo pot nadaljevali proti Novi Gorici, kjer nas je že čakal profesor in mentor tekmovanja g. Miran Tratnik. Ogledali smo si njihov observatorij zvezd ter izmenjali veliko koristnih in zanimivih informacij ter idej glede tekmovanja .
Po končanem dnevu je sledil čas za razmislek. S skupnimi močmi in idejami smo izbrali dve najbolj zanimivi fizikalni uganki in se takoj lotili dela, saj smo vedeli, da bo projekt zelo zahteven, a hkrati tudi zelo zabaven.
Skupaj smo preživeli veliko ur in dni, da smo uspeli svojo idejo tudi realizirati. V veliko pomoč so nam bili g. Viljem Osojnik, naša mentorja in Železnina Hudovernik, ki nam je pomagala pri izbiri in dobavljanju materiala.
Na tekmovanju, ki je potekalo 28. 1. 2019 v Novi Gorici, smo dosegli 6. mesto na državni ravni. Z rezultatom smo bili zadovoljni, saj sprva nismo vedeli, kaj pričakovati. Odločili smo se, da se bomo tekmovanja udeležili tudi prihodnje leto.
Jan Virbnik

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660