srssersssdgimvssmicdsd

PUD v Olomoucu

Dijaka 3. S ŠSGO Jure Ferlic in Nejc Pritržnik sta na enomesečnem usposabljanju na Češkem.

Njun delovni teden se je začel 1. 4. in pretekli teden sta doživela tako …

V ponedeljek, 1. 4., smo se z učiteljema odpeljali z Mica-a in prispeli v podjetje Mora Moravia ob 13.30, kjer smo se dogovorili, kako bo potekalo najino delo. Isti dan so nas obiskali ravnatelj in dva profesorja, ki so se vračali iz Berlina. Skupaj smo odšli na jedačo in pijačo v restavracijo oz. pivnico Drapal.

V torek sva pričela z delom v podjetju Mora Moravia, kjer so nama dodelili mentorja, ki naju je zaposlil in naju vodil skozi proizvodnjo. Razložil nama je tudi, kako poteka logistika od najinega hotela do podjetja. V sredo sva si po opravljenem delu ogledala glavni trg v Olomoucu in steber svete trojice ki je visok 35 metrov, zgrajen je bil v 18. stoletju in je znak katoliške hvaležnosti za odrešitev od kuge. Naslednji dan sva se po praksi odločila malo razmigati in odšla v fitnes, nato sva se sprehodila peš do hotela in si ogledala mesto tudi v temi.

V petek sva kot vsak dan odšla na delo, po njem pa sva si ogledala največji nakupovalni center Santovka v Olomoucu.

2. teden

V podjetju sva ta teden risala v programu Autocad. Na risbah sva prikazovala delovna mesta delavcev, kako potuje nedokončani izdelek po montažnih linijah in več postaj, kjer sestavljajo posamezni izdelek v celoto, npr. štedilnik. Kasneje pa sva v programu SAP natisnila potrebno dokumentacijo, ki sva jo narisala v programu Autocad. Poleg rednega dela, sva si uspela ogledati Olomouški živalski vrt ter baziliko Svatý Kopeček, ki je bila zgrajena v 17. stoletju.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660