srssersssdgimvssmicdsd
srssersssdgimvssmicdsd
 • Domov

Medpredmetni projekt Okoljevarstvenih tehnikov »Za vas in nas posadimo drevo«

V torek, 30. 11. 2021, je bil za dijake prvega letnika programa Okoljevarstveni tehnik poseben dan. Okoljevarstveni gaj ob Velenjskem jezeru je dan prej pobelil sneg, vendar prvošolcev to ni odvrnilo od namere, da posadijo svoje drevo. To je storilo že 12 generacij pred njimi. V prekrasnem sončnem dopoldnevu so vzeli v roke lopate in krampe. Lipovec je bil hitro v družbi 16 dreves.

Preberi več

Virtualni dan odprtih vrat Premogovnika Velenje

Virtualni dan odprtih vrat Premogovnika Velenje v četrtek, 9. 12. 2021, ob 9.00 uri.

V želji, da bodo pripravljene informacije bodočim dijakom v pomoč pri kariernem odločanju, vas vabimo, da se Virtualnega dneva odprtih vrat Premogovnika

Velenje udeležite v zgoraj navedenem terminu na spletni povezavi: 

V kolikor si virtualnega dogodka ne boste mogli pogledati v živo vas obveščamo, da si ga bo možno na zgoraj omenjeni povezavi ogledati tudi kasneje.

Vabljeni k ogledu.

Preberi več

Skupaj za izobraževanje za prihodnost

Velenje, 18. november 2021 – Na včerajšnjem že tretjem generacijskem forumu, ki je tokrat potekal na temo izobraževanja, je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol vsem sodelujočim deležnikom izrazil podporo. S skupnim delovanjem in različnimi aktivnostmi bomo naše šolarje spodbujali, da izobraževanje nadaljujejo v lokalnem okolju.  Župan Peter Dermol se je vsem zahvalil za konstruktivno in kvalitetno razpravo. Podporo lokalne skupnosti je ponudil vsem deležnikom izobraževanja in poudaril, da lahko le s sodelovanjem in skupnimi aktivnostmi nadgradimo izobraževanje, ki je v naši skupnosti že danes na zelo visokem nivoju. Posebno priložnost vidimo v razvojnih projektih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Sodelujoče je pozval, da skupaj pripravimo predlog ukrepov, s katerimi bi lahko država pomagala regiji v času prestrukturiranja in da poskušamo doseči dogovor, da imata Savinjsko-šaleška in Zasavska regija prioritetno obravnavo.
Preberi več

Ekskurzija ”Spoznavanje okolja” za dijake 1. letnikov

Od 24. do 26. 11. bodo potekale strokovne ekskurzije za dijake prvih letnikov, ”Spoznavanje okolja”.

Seznanili se bodo:

 • z zgodovino Velenjskega gradu,
 • z zgodovino Starega Velenja,
 • z zgodovino mesta Velenje,
 • z zgodovino Šaleškega gradu,
 • s cerkvijo sv. Andreja.

Predvidoma bodo ekskurzijo zaključili ob 12.30.  Dijaki naj bodo primerno oblečeni in obuti.

Na malico (lunch paket) se lahko naročijo. Potrebujejo pisalo, da bodo lahko izpolnjevali delovne liste, ki jih bodo oddali učiteljici družboslovja  – s tem bodo opravili interesne dejavnosti.

Cena ekskurzije je 3 € na dijaka (vodenje ekskurzije).

Podrobna razporeditev oddelkov po dnevih je objavljena tukaj

Preberi več

Javni poziv dijakom Šolskega centra Velenja za vključitev v projekt mednarodne mobilnosti v tujini

Šolski center Velenje je prejel Akreditacijo Erasmus na področju poklicnega in strokovnega izobraževanja za obdobje 2021 – 2027, kar nam ponovno omogoča izvajanje mednarodne mobilnosti oziroma praktičnega usposabljanja z delom v podjetjih v EU. Osnovni namen praktičnega usposabljanja v državah EU je, da dijaki pridobijo dodatna strokovna znanja in delovne kompetence. Stroške prevoza, namestitve in prehrane sofinancira program Erasmus +, Ključni ukrep 1: projekti mobilnosti posameznikov na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja.

Preberi več

Ekskurzija spoznavanje lokalnega okolja

24., 25. in 26. novembra smo načrtovali ekskurzije spoznavanje lokalnega okolja za vse dijake 1. letnikov. Ker pa so časi zelo nepredvidljivi, so se s kulturno-zgodovinskimi znamenitostmi Šaleške doline spoznali le dijaki 1. OVT, GT, 1. GR, 1. ISI in 1. OKO.

Preberi več

Zbiralna akcija oblačil

Imaš polno omaro oblačil, ki jih ne nosiš več?

V ponedeljek, 29. 11. 2021, bomo od 9.00 do 11.00 pred stavbo C v sodelovanju s PUP-Saubermacher d.o.o. in Tekstilko d.o.o. zbirali še uporabna oblačila in tekstil!

Prinesi jih v vreči in oddaj prostovoljcem, ki jih bodo sortirali in razstavili.

Vsak obiskovalec bo lahko med izdelki izbral tudi kaj zase, na ogled pa bo tudi razstava  »Ko oblačila ponovno zaživijo«.

Med 9.00 in 14.00 boste lahko obiskali tudi dijaško trgovino MODNO PODSTREŠJE!

Lepo vabljeni! 😊

Preberi več

Prometna vzgoja in etika v cestnem prometu

Prometna vzgoja  in  etika v  cestnem  prometu za 2. letnike šol ŠC Velenje. Program se bo odvijal v dvorani Mestne občine Velenje,

Trg mladosti 1 ob sredah po naslednjem urniku:

Dijaki se ob 8.00 zberejo:

 • v učilnici B 202: 2. MHT in 2. STM, 17. 11. 2021 (spremlja jih Boštjan Hribar)
 • v učilnici B 304: 2. S in 2. GT, 24. 11. 2021 (spremlja jih Blaž Jelen)
 • v učilnici B 404: 2. OKO in 2. ISI, 1. 12. 2021 (spremlja jih Bojana Miklavžin)
 • v učilnici B 304: 2. AS in 2. GR, 8. 12. 2021 (spremlja jih Grega Ograjenšek)
 • v učilnici B 106: 2. PTP, 15. 12. 2021 (spremlja jih Vlasta Čukur).
Preberi več

Projektni dnevi v Veržeju

V torek, 2. 11. 2021, smo dijaki 3. letnikov programov Okoljevarstveni tehnik, Strojni tehnik in Geotehnik odšli na projektne dni.  Že zjutraj smo imeli nekaj nevšečnosti, saj so v avtobusnem podjetju pozabili na dogovor o prevozu v Veržej. Na našo srečo je avtobus hitro prispel, tako da se je situacija kar dobro iztekla. Ko smo prispeli, nas je pričakalo dobro kosilo in zelo prijazen vodič. Po kosilu smo odšli na Otok ljubezni. Vreme je bilo zelo ugodno. Otok se je pokazal v  prečudovitih jesenskih barvah. 

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660