srssersssdgimvssmicdsd

Zimski športni dan

Četrtek, 17. 12. 2020, smo na ŠSGO namenili interesnim dejavnostim. Izvedli smo zimski športni dan z dodatkom izobraževanja. Zjutraj smo si doma pripravili tradicionalni slovenski zajtrk, po njem pa smo se povezali na videuro, na kateri smo se izobraževali o varni rabi interneta. Uro je izvedel LOGOUT, Center pomoči za zdravljenje odvisnosti od interneta. Čas za nas si je vzel g. Rok Gumzej. Po predavanju smo se vsi, tako dijaki kot učitelji, podali v naravo. Vsak se je po želji in glede na čas ter kondicijo odpravil na pohod v bližini svojega domovanja. Seveda smo vsi upoštevali navodila NIJZ, ki nam že nekaj časa krojijo življenje.

Dijaki so pošiljali fotografije s Kjumberka, planine Menine, cerkve sv. Primoža, cerkve sv. Gervazija in Protazija, Homa, Komna, z Gore Oljke, Aleksandrovega vrha, Jakca …

Uroš Tevž iz 1. S pa je napisal:

Za športni dan sem šel na pohod proti Svetemu Joštu. Do prelaza Lipa smo se z očetom in sestro pripeljali z avtom. Hodili smo po označenih poteh in prišli do cerkve sv. Jošta. Tam smo se malo spočili. Nato smo šli še do cerkve sv. Gervazija in Protazija, ki je malo višje. Pot smo nadaljevali po gozdni cesti, dokler nismo prišli do pol poti do Farbance in se po brezpotju spustili do najvišje gozdne vlake v tem predelu gozda. Po tej vlaki smo hodili in se spuščali v dolino. Na koncu vlake smo prišli na spodnjo gozdno cesto. Po njej smo šli do glavne ceste in po njej tudi domov. Hodili smo dobre 3 ure in s tem prehodili skoraj 9 km. Priložil sem tudi slike s pohoda in zemljevid s prehojeno potjo.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660