srssersssdgimvssmicdsd

Za vas in za nas posadimo drevo

Dijaki programa Okoljevarstveni tehnik iz Šole za strojništvo, geotehniko in okolje so v Okoljevarstvenem gaju ob Velenjskem jezeru z razredniki posadili že toliko dreves, da jih na prste rok ne morejo več prešteti.

Letos so dijaki 1. OVT v petek, 23. 11. 2018, že dopoldne posadili čremso, listopadno drevo, ki cveti maja. Takrat diši vse naokoli!

Dijaki so obljubili, da bodo z budnim očesom spremljali njeno rast in na vsakem sprehodu s ponosom pokazali nanjo. Ljudem, ki jih imajo radi že zdaj, in tistim, ki jih bodo šele imeli, bodo povedali, da so to drevo posadili prav oni.

Ob prireditvi so se dijakom poleg učiteljev in v. d. ravnatelja pridružili še mag. Albin Vrabič, bivši ravnatelj nekdanje Šole za rudarstvo in varstvo okolja, direktor Visoke šole za varstvo okolja dr. Gašper Gantar in vodja investicij v MOV gospod Maks Arlič. Pozdravne besede gostov je sklenil v. d. ravnatelja šole Peter Rozman, ki je izpostavil, da je Okoljevarstveni gaj odličen primer medpredmetnega povezovanja in pravzaprav »učilnica na prostem«, ki jo ustvarjajo bodoči okoljevarstveni tehniki in nas tako ozaveščajo o skrbi za naše okolje in prihodnost.

Nato so dijaki samozavestno povedali in prikazali, kaj so spoznali o čremsi. O njej so namreč zadnjih 14 dni raziskovali pri vsakem šolskem predmetu. Zaigrali so tudi prizor iz Cankarjeve črtice Pehar suhih hrušk, za oddih med predstavitvami pa je poskrbela na novo oživljena Glasbena skupina ŠCV. Dijaki niso pozabili niti na svoje poslanstvo, saj so prisotne skušali ozavestiti tudi o racionalni porabi papirja.

Na koncu so dijaki 1. letnika OVT s sošolci iz 1. GT in 1. EKT na oreh obesili ptičke iz odpadnega materiala. Vsak je na svojo napisal svojo vrednoto, ki mu trenutno osmišlja življenje.

Dijaki programa OVT  so dokazali, da so še vedno smo zvesti svojemu geslu: Planet Zemlja, resno lahko računaš na nas!

Galerija slik.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660