srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

V torek, 24. 12. 2019, smo imeli dijaki in učitelji ŠSGO prilagojen pouk. Prvo šolsko uro so dijaki preživeli z razredniki, nato pa smo se zbrali v šolski telovadnici, kjer smo imeli proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

Proslavo sta vodila Zala Kač in Leon Kreft, ki sta  nas spomnila, kaj se je na ta dan pred 29 leti zgodilo, ko so bili uradno razglašeni izidi plebiscita o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, na katerem se je okoli 95 odstotkov udeleženih volilnih upravičencev izreklo za samostojno in neodvisno državo Slovenijo. Ta dan v spomin na te dogodke obeležujemo kot državni praznik in je dela prost dan. Na ta dan smo Slovenci pokazali največjo mero enotnosti v vsej svoji zgodovini. Z razglasitvijo rezultatov plebiscita 26. decembra 1990 je postalo jasno, da si slovenski narod želi samostojnosti.

Voditelja sta povedala tudi, kako bogati sta naša kultura in zgodovina, to pa sta dokazala dijaka Aljaž Gajšek in Žan Pirec, ki sta recitirala Vodnikovo pesem Dramilo ter odlomek iz Prešernove Zdravljice. Dijaki šolskega ansambla so zaigrali nekaj slovenskih pesmi, nato pa smo se ob ravnateljevih lepih željah za novo leto razšli.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660