srssersssdgimvssmicdsd

Projektni dnevi v Veržeju

V torek, 2. 11. 2021, smo dijaki 3. letnikov programov Okoljevarstveni tehnik, Strojni tehnik in Geotehnik odšli na projektne dni.  Že zjutraj smo imeli nekaj nevšečnosti, saj so v avtobusnem podjetju pozabili na dogovor o prevozu v Veržej. Na našo srečo je avtobus hitro prispel, tako da se je situacija kar dobro iztekla. Ko smo prispeli, nas je pričakalo dobro kosilo in zelo prijazen vodič. Po kosilu smo odšli na Otok ljubezni. Vreme je bilo zelo ugodno. Otok se je pokazal v  prečudovitih jesenskih barvah. 

Zvečer so nas obiskali člani Folklorne skupine Leščeček. Člani so najprej odplesali nekaj plesov, po tem pa smo še sami lahko preizkusili naše plesne sposobnosti.

V sredo smo krenili proti tovarni Farmtech. Razdelil smo se v dve skupini, saj tovarna deluje na dveh lokacijah. Videli smo tudi prikaz sekanja debel v pelete.

Ob koncu našega ogleda pa smo se šli še malo posladkat. Odšli smo v čebelarski muzej, v katerem smo lahko poskusili nekaj vrst različnih medenih sladic.

Po kosilu so nas čakale delavnice. Spet smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je šla izdelovat žebljičke in je hitro ugotovila, da je kovanje zahtevno. Druga skupina pa je pletla  izdelke iz slame.

Končno pa je prišel čas, ki smo se ga vsi najbolj veselili. Kopat smo se namreč odšli v Terme Banovci. Res smo uživali!

Zadnji dan smo obiskali še Pointnaturo in občino Veržej, kjer smo si ogledali razstavo ter videa o njihovi značilni zeleni žabi, nato pa smo krenili proti Babičevemu mlinu.

Mlin je na žalost v zelo slabem stanju, saj ga je pred kašnim letom uničilo neurje. Obnova mlina je načrtovana v bližnji prihodnosti. Ob mlinu so bile tudi muce, ki smo jih seveda vsi božali.

Na projektnih dneh smo si ustvarili veliko lepih spominov.

Adriana Polovšak, dijakinja 3. OVT

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660