srssersssdgimvssmicdsd

Priprave na maturo v Pacugu

Dijaki zaključnih letnikov SSI in PTI, ki obiskujemo ŠSD in ŠSGO, smo se 20. 4. odpravili proti morju na priprave na maturo, in sicer v majhno naselje Pacug blizu Pirana. Tri dni smo zavzeto utrjevali snov, ki jo bomo morali znati na maturi.

Ko smo prispeli, smo se najprej nastanili v hiškah ob morju. Nato smo si morali najprej ogledati našo plažo, na kateri smo, kadar seveda ni deževalo, preživeli največ našega prostega časa.

V sredo smo izkoristili sončen dan, zato smo se podali na dolg sprehod. Ob obali smo šli mimo Fiese in Pirana do Portoroža. Tam smo si privoščili klepet ob kavici s pogledom na morje. Ko smo se vrnili v Pacug, je bilo že pozno, tako da smo imeli že večerjo, ki ji je sledil družabni večer.

Drugi dan nas je čakalo veliko učenja. Po zajtrku smo se dijaki razdelili v skupine. Utrjevali smo slovenščino in angleščino ali matematiko. Učili smo se skoraj cel dan z vmesnim krajšim odmorom ter kosilom. Po učenju smo ujeli eno uro, ko ni deževalo, in se sprehodili do Fiese. Zvečer pa smo seveda imeli družabni večer. S sošolci smo  v sobah igrali različne družabne igre.

Tretji dan smo se po zajtrku še učili, nato pa smo se po kosilu odpravili na dolgo pot proti domu. Skozi Ljubljano smo se namreč pripeljali ravno v času največje gneče.

Priprave na maturo so nam bile zelo všeč. Najbolj pa nam je ugajalo, da smo bili ob morju, saj smo ga že vsi pogrešali. Čeprav je bilo bivanje v Pacugu kratko in delovno, je bilo lepo in smo zelo uživali.

Nika Sidar, 4. EKT ŠSD

 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660