srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Obvestilo o ogledu gledališke predstave v angleškem jeziku

Obvestilo o ogledu gledališke predstave v angleškem jeziku

V torek, 18. 2. 2020, si boste vsi dijaki srednjega strokovnega izobraževanja in dijaki 1. ter 2. letnika poklicno-tehniškega izobraževanja ogledali dramatizacijo romana Mary Shelley FRANKENSTEIN iz leta 1818.
Predstava je sodobna tudi v današnjem času, saj nas svari pred človeško predrznostjo in nevarnostjo zlorabe medicinskih raziskav.Predstava govori o mladem švicarskem znanstveniku Viktorju Frankensteinu, ki se ne strinja z idejami uglednega profesorja na univerzi v Ingolstadtu, zato ga le-ta nažene s svojega predavanja. Viktor želi zasnubiti profesorjevo hčer Elisabeth, ko ga profesor spodbudi, da mu pomaga pri njegovih spornih eksperimentih. Opica, ki jo poskušata oživiti s pomočjo elektrike, umre, enako se zgodi s kobro, ki ugrizne profesorja in povzroči njegovo smrt. Elisabeth je zgrožena in prosi Viktorja, naj preneha s takimi poskusi, vendar on skrivaj ustvari umetnega človeka, ki je nasilna pošast, a kljub temu čuteča in trpeča. Od svojega stvaritelja zaman zahteva podporo in odgovornost, kar je tudi vzrok za njegovo nasilje.
Predstava Frankenstein spada med prve znanstvenofantastične zgodbe in se dotika številnih perečih vprašanj: Ali lahko na znanstvene raziskave vplivajo naši predsodki in vera? Je kloniranje oz. raziskovanje izvornih celic nemoralno? Ali sme človeštvo ustvariti umetno inteligenco? Je znanost sploh mogoče omejiti?
Predstava se začne ob 10.30 in traja približno 90 minut. Dijaki, ki imate sicer glavni odmor 4. uro, greste na malico 3. uro.
Po predstavi se vrnete v šolo in imate od vključno 6. ure naprej pouk po urniku, in sicer VSI NA ŠOLI (in ne na MIC-u).
Ker je predstava del interesnih dejavnosti, je prisotnost obvezna.
Pričakujemo primerno vedenje, kar vključuje tudi izklop mobilnih telefonov.
Cena: 6 €

ODDELEK SPREMLJEVALCI
1. S, 1. GT Bojana Miklavžin, Martina Ravnak
2. S Mojca Topolovec
3. S Silva Hudournik
4. S Viljem Osojnik
1. OVT, 2. OVT, 2. GT, 1. GTD Jadranka Uranjek
3. OVT, 3. GT Urška Mazej
4. OVT, 4. GT Vlasta Čukur
1. ASPT Boštjan Hribar
1. PT Tomi Oprešnik
2. ASPT, 2. PT Boštjan Hribar, Radovan Repnik

 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660