srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Ob koncu prvega tedna pouka na daljavo na ŠSGO

Ob koncu prvega tedna pouka na daljavo na ŠSGO

Drage dijakinje in dijaki ŠSGO, spoštovani starši,
ob koncu prvega šolskega tedna, ko smo pouk izvajali na daljavo, naj vas najprej lepo in prijazno pozdravim. Vsi smo se znašli v novi, nepoznani oz. nepredvidljivi situaciji. V začetku tedna, ko smo vzpostavljali spletna okolja za izvajanje pouka na daljavo, je bilo kar nekaj težav, zaradi (pre)obremenitve internetnega obrežja. Vsi se trudimo, da se vsak dan znova prilagajamo nastalim razmeram. Ugotavljamo, da na ŠSGO pouk na daljavo uspešno poteka. Učitelji imajo zadolžitve in odgovornost, da dijakom po e-Asistentu (sporočila) ali v domeni scv.si (spletne učilnice) podajo:
– teme in vsebine učnih ur,
– navodila in usmeritve za delo od doma,
– nabor uporabljenih gradiv in literature (delovni listi, učne situacije),
– roke in način za oddajo nalog,
– način preverjanja znanja (ne ocenjevanja),
– uporabljeno spletno orodje za sodelovanje.

Naloga vas dijakov je, da opravljate vse šolske obveznosti po tekočem urniku in navodilih, ki jih prejmete od učiteljev. Prvi odzivi so, da dijaki v večini dobro sodelujete in se odzivate, so pa tudi izjeme. Ker je razlogov za neodzivnost lahko več, eden od njih je lahko tudi ta, da nimate dostopa do internetne povezave ali da nimate osebnega računalnika. Prosim vas, da mi takšne omejitve sporočite (ali za vas sporočijo sošolci) po e-mailu: peter.rozman@scv.si. Tudi v takšnih primerih se bomo potrudili poiskati rešitve.
Vse pomembne informacije, navodila, obvestila o delu na daljavo najdete na naslovu: http://www.scv.si/sl/delo-na-daljavo/ Gradiva ves čas dopolnjujemo, zato spremljajte ta portal.

Tudi vloga vas staršev je zelo pomembna, da v okviru svojih možnosti spremljate šolsko delo svojih otrok in jih vzpodbujate pa tudi preverjate opravljeno delo. Prosim vas, da o pomembnih informacijah/spremembah (npr. če je otrok zbolel) sproti obveščate razrednike, ki bodo tovrstno odsotnost ustrezno zabeležili. Tudi vas starše prosim, da mi na mail peter.rozman@scv.si sporočite, če imate težave z internetom, uporabo osebnih računalnikov itd. Na tem naslovu sem dosegljiv tudi za vsa vprašanja, dileme, pobude in predloge.
Prav tako pa so na e-mail naslovih dosegljivi tudi vsi učitelji.
Za vse aktualne informacije smo na naši spletni strani vzpostavili enotno spletno mesto: https://www.scv.si/sl/kategorija/koronavirus/

Hvala vam za vso opravljeno delo, podporo in pomoč, za optimalno sodelovanje v danih okoliščinah in za pozitivno naravnanost v dobro nas vseh; dijakov, staršev in učiteljev.

Ostanimo zdravi ter pogumno, optimistično naprej!

Peter Rozman, ravnatelj ŠSGO

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660