srssersssdgimvssmicdsd

Nogometna zgodba ŠSGO

Nova šola, nova športna zgodba, nova tekmovanja, nove zmage. Prve zmage ne pozabiš nikoli, sem zapisal 30. januarja 2019, ko smo z nogometno ekipo ŠSGO začeli našo športno pot na občinskem  prvenstvu. V prvi tekmi smo premagali ŠSD z 7 : 2, v drugi tekmi smo premagali ERŠ z 2 : 0 in nazadnje še GIM z 9 : 2.

Na področnem prvenstvu, ki je bilo na ŠCV smo premagali Gimnazijo Šolskega centra Ravne na Koroškem s 5 : 3  in Strojno šolo Šolskega centra Slovenj Gradec s 7 : 2.

Uvrstili smo se na četrtfinale, ki je bilo v Mariboru. Premagali smo dijake iz Elektro šole Slovenska Bistrica s 3 : 2 in dijake iz Tehniške šole Murska Sobota s 6 : 3.

Tako smo se uvrstili na polfinalni turnir v Škofjo Loko. Tam smo premagali tihe favorite, ekipo dijakov Srednje upravno administrativne šole Ljubljana s 5 : 3 in igrali neodločeno s SERŠ Maribor 2 : 2.

In končno je prišel tako pričakovan in zaželen finalni turnir, ki je potekal 14. maja 2019 v Mariboru. V prvi tekmi smo se pomerili z ekipo dijakov Gimnazije Šiška, ki je malo pred tem osvojila 4. mesto na svetovnem prvenstvu srednjih šol v Beogradu. Po izenačeni in borbeni igri v prvem polčasu, ki smo ga odigrali 2 : 2, smo na koncu izgubili s 5 : 2. Za tretje mesto smo se pomerili z domačini SERŠ Maribor in visoko izgubili z 10 : 2.

Na naši poti smo dosegli osem zmag, enkrat odigrali neodločeno in doživeli dva poraza. Zasluženo 4. mesto v državi je lep uspeh za našo mlado ekipo ŠSGO.

Naslednje leto lahko igramo skoraj v enaki postavi. V naši ekipi namreč nismo imeli nobenega dijaka 4. letnika. Ponosni smo na uspeh, ki smo ga dosegli.

Za ekipo ŠSGO so igrali: Jaka Karat, Nikola Daničić, Sandro Jovanović, Smajl Delić, Faris Buljubašić, Vid Plešnik, Aleš Videčnik, Urh Borovnik, Davud Kokić, Aleš Černivšek, Armin Kahvedžić in Gašper Dragič.

Vodja ekipe:

Bojan Požun

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660