srssersssdgimvssmicdsd

Gledališka predstava ANIMAL FARM

Dijaki posameznih oddelkov ŠSGO in njihovi spremljevalci si bomo v sredo, 20. aprila 2022, ob 9.00 v Domu kulture Velenje ogledali Gledališko predstavo ANIMAL FARM – v angleškem jeziku. Gledališko predstavo bo izvedlo mednarodnega gledališča ADGE, ki s to predstavo gostuje po celem svetu.

Vsebina:

Zgodba se začne na Graščinski farmi, kjer nezadovoljne živali po navdihujočem govoru Majorja, starega merjasca, izženejo kmeta Jonesa, ki jih samo izkorišča in jim ne pušča nobene svobode. Farmo preimenujejo v Živalsko farmo, določijo himno, zastavo in ostale simbole ter 7 zapovedi – načel animalizma, katerega osnovna misel je enakopravnost vseh živali in popolno zavračanje človeških lastnosti kot so nošnja obleke, ubijanje drugih živali, spanje v posteljah, uživanje alkohola in kajenje. Farmo vodijo prašiči, najinteligentnejše živali na farmi. Prašiči se naučijo tudi brati in pisati, večina drugih živali pri tem ni tako uspešna in prav kmalu se bratstvo in enakopravnost med živalmi prične krhati.

Predstavo odlikujejo izvrstni igralci, interakcija z občinstvom in seveda humor.

Trajanje predstave: 1 ura 45 minut.

Cena predstave: 8 €

Plačilo bo izvedeno preko položnic.

Ob 8.45 se dijaki in spremljevalci dobimo pred B-stavbo ŠCV in gremo skupaj do Doma kulture Velenje. Dijaki, ki ste v petek na MIC-u, pridete naravnost pred Dom kulture Velenje ob 8.50 in vam 1. ura pouka odpade.

Predstava traja 1 uro in 45 minut, nato greste dijaki na malico. Pouk nadaljujete 5. šolsko uro, in sicer ob 11.20.

 

Oddelki

Spremljevalci

1. S (30) B. Požun, J. Nahtigal
1. OVT (7) J. Uranjek
1. GT (2) J. Uranjek
1. ASPT (7) I. Nikolić
1. GTD (2) I. Nikolić
1. PT (29) A. Vasle, U. Mazej
3. S (25) V. Osojnik, J. Uranjek
3. AS (12) S. Plavčak

 Ker je predstava del interesnih dejavnosti, je prisotnost na njej obvezna. Pričakujemo primerno in kulturno obnašanje v dvorani, kar vključuje tudi izklop mobilnih telefonov med predstavo.

ŽELIMO VAM OBILO KULTURNIH UŽITKOV!

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660