srssersssdgimvssmicdsd

Dijaški dom

 V okviru Skupnih strokovnih služb izvajamo tudi dejavnost dijaškega doma.
Pogoje za bivanje dijakov ŠC Velenje zagotavljamo po pogodbi z Mladinskim centrom Velenje v prenovljenem Štu-dij domu na Efenkovi cesti 61 a v Velenju, kjer lahko bivajo tudi  študenti Višje strokovne šole.
Štud-dij dom Velenje se nahaja v popolnoma obnovljenem stolpiču A nekdanjega Dijaškega in študentskega doma, nedaleč od glavne ceste proti Slovenj Gradcu. ŠC Velenje in  mestno središče sta oddaljena od doma le 500 metrov. Peš pot od doma do šole in nazaj je speljana ob reki Paki in ni naporna ter je po svoje koristna in zanimiva.V mesto ali na  šolo se lahko dijaki in študenti odpeljejo tudi z brezplačnim mestnim avtobusom Lokalcem. ŠC Velenje ima v najemu sobe za dijake in študente: 7 dvoposteljnih sob za dijake in  dijakinje ter 10 postelj za študente Višje strokovne šole.Prostori Štu-dij doma so v neposredni bližini Mladinskega centra Velenje, ki deluje vsak delavnik od 17. do 20. ure. V MC lahko mladi /dijaki in študentje/ preživljajo aktivne oblike prostega časa, se družijo, sodelujejo v mladinskih delavnicah in podobno.
Bivanje v domu
V Štud-dij domu lahko bivajo dijaki, dijakinje, študentje in študentke, ki so vpisani v šole ŠC Velenje in imajo stalno prebivališče izven kraja šolanja. Dijaki bivajo v domu od ponedeljka do petka. Nameščeni so v prenovljene in prostorne dvoposteljne sobe. Na voljo imajo čajno kuhinjo, v kateri je tudi televizor in računalnik, primerna je za druženje, učenje ter aktivno preživljanje prostega časa. V šolskem letu 2012/2013 skrbita za nemoten potek življenja in dela v domu Slavica Dimić in Jerneja Verboten, ki nudi dijakom učno pomoč. Dijakom sta na razpolago od ponedeljka do četrtka od 14. do 21. ure, ob petkih od 15. do 17. ure, v nedeljo pa od 18. do 20. ure. Dijakom nudimo tudi strokovno učno pomoč in pedagoško vodenje, če je to potrebno.

Prijavnica

Razpis

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660