V šolskem letu 2015/16 smo imeli v strojni šoli v Velenju diamantnega matu-ranta Dejana Sevčnikarja, kar pomeni, da je dosegel vse možne točke na poklic-ni maturi. Prosili smo ga, da nam zaupa recept, kako to postati. Mogoče bo pomagal še komu.
Recept:
”Za glavno sestavino sem namesto testa uporabil kar svoje možgane. Najprej so jih gnetli in izoblikovali člani moje družine in okolje, v katerem živim. Poleg let dozorevanja sem potreboval še štirikrat deset mesecev vzhajanja v Šolskem centru Velenje. Kot vsak profesionalni kuhar sem tudi sam poskrbel za pomočnike (osemnajst članov strojniške klape, s katerimi je bilo vse lažje) in osnovni pribor za peko (nahrbtnik z zvezki in s knjigami). Namesto kuhalnice, s katero kuharji gnetejo testo, pa sem dobil odlično razredničarko, ki so ji pomagali tudi ostali profesorji in ravnatelj. Preden sem vse skupaj postavil v pečico, sem dodal še nekaj začimb: ščepec čokolade Oreo za več pozitivne energije, merico druženja z lokoviškimi gasilci za sprostitev, lonček samozavesti in predvsem misel, ki me je vodi-la: ›Če zmorejo drugi, zmorem tudi jaz.‹
Vse to sem postavil v pečico mature (spomladi je bilo kar vroče) in po petih testih dobil končen rezultat: specialiteta diamantni maturant.”